П`ятниця, 26.04.2024, 04:29
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

ШАРІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ВАЛКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ БОГОДУХІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Меню сайту
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Банери

Головна » 2020 » Червень » 21 » 22 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ В УКРАЇНІ
07:07
22 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ В УКРАЇНІ

http://pech-vo.at.ua/2017/2020/060620/11921.jpg

День пам'яті і скорботи в Україні відзначається щорічно 22 червня згідно з Указом Президента України "Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні" від 17 листопада 2000 року № 1245.

Війна між нацистською Німеччиною та Радянським Союзом,  що розпочалася 22 червня 1941 року, призвела до колосальних людських втрат, передусім для України. У Другій світовій війні загинув кожен п'ятий українець. Розпочався перший з 1418-ти днів найстрашнішої в історії людства війни. він став найтрагічнішим та найкривавішим етапом Другої світової війни. Серед військовослужбовців призову літа 1941 року вціліли тільки 3% з загальної кількості. Були зруйновані 700 міст - 40% всіх міст СРСР, 28000 сіл

 Найжорстокіша  війна в історії людства, що забрала десятки мільйонів життів, тривала 1418 днів. Щодня гинуло близько 14104 людей. Кожну годину - 588, кожну хвилину - 10 людей. Жахлива арифметика...

     Сьогодні навіть важко уявити той біль і горе, що випали на долю минулих поколінь. Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – таке не стирається з історичної пам’яті.

      Всі, хто став для нас прикладом беззавітної любові до Вітчизни і свого народу, незламної волі і героїзму, живуть у вдячній пам'яті народів. Це пам'ять про подвиги, здійснені на полях боїв з агресором, пам'ять про тих, хто вершив історію, прийняв смерть заради Перемоги, заради Батьківщини, заради майбутнього. Повага й шана до них передаються з покоління в покоління.

     В День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні ми згадуємо усіх тих, хто впав на полі бою, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в'язницях НКВД, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша держава була вільною від будь-якого завойовника. 

     Віддаймо шану всім українським борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників. Схилімо голову перед мільйонами невинних жертв, які забрала війна.

    22 червня, у понеділок,   о 10.00 — вшануймо  хвилиною мовчання пам`ять про жертви Другої світової війни в Україні. Приспущені Державні Прапори з чорними стрічками  на будівлях закладів освіти в цей день – свідчення глибокої скорботи  за загиблими. Вічна та світла їм пам’ять.

Переглядів: 234 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Пошук
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz