Понеділок, 29.04.2024, 01:22
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

ШАРІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ВАЛКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ БОГОДУХІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Меню сайту
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Банери

Головна » 2023 » Липень » 28 » День Української Державності
21:46
День Української Державності

    В Україні святкування Дня хрещення Київської Русі було офіційно запроваджено указом президента 25 липня 2008 року. Датою свята було обрано 28 липня – це день, коли вшановується пам'ять святого рівноапостольного князя Володимира. Саме за його правління була прийнята християнська віра. З історії відомо, що хрещення Русі припадає на 988 рік, коли християнство стало офіційною державною релігією на землях українців-русинів. Хоча сам Володимир Великий до того, близько тридцяти років, сповідував язичництво. Та він був мудрим і далекоглядним політиком, тому прийняв християнство, щоб зміцнити Київську Русь. Також князь мав на меті налагодити зв’язки з Візантією – тоді наймогутнішою державою світу та розвивати стосунки з європейськими країнами. 

    Цього року Україна святкуватиме 1035-ту річницю хрещення Київської Русі, від якої наша країна перейняла культуру, традиції та звичаї. Тому це свято дуже важливе для українського народу, адже його історія починала творитися тисячоліття тому.
     28 липня Україна щорічно відзначає День Української Державності День встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423.
   Ухвалений закон про святкування спрямований на сприяння утвердженню принципу спадкоємності українського державотворення, захисту національних інтересів України. Головне - це збереження історичної справедливості та протидія фальшивим інтерпретаціям, які сьогодні поширюються державою-агресором щодо історичних аспектів української державності.

   Метою відзначення Дня Української Державності є закріплення зв'язку між сучасними українцями та їхніми предками, які протягом багатьох поколінь будували державу для українського народу. Це свято призначено для виховання у всіх громадян України розуміння того, що наш народ має багатовіковий досвід у державотворенні, власну культуру, самобутність та український характер.

   Історія України — це історія боротьби українського народу за свою державу та здобуття незалежності. Саме тому 28 липня Україна відзначає День Державності. До Дня Української Державності класні керівники переглянули  та обговорили у режимі онлайн з учасниками освітнього процесу відеоматеріали за темами:  «Українське державотворення від давнини до сьогодення» (9 клас), «Досягнення і перспективи незалежної України» (10-11 класи),  «Місце української держави у світовій спільноті» (7-8 класи), «Україна -    шлях у майбутнє» (5клас). Також мали змогу ознайомитися з матеріалами  тематичної виставки художньої літератури «Україна в умовах незалежності».

 

Переглядів: 43 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Пошук
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz