П`ятниця, 26.04.2024, 07:41
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS

ШАРІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ВАЛКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ БОГОДУХІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Меню сайту
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Банери

Головна » 2021 » Квітень » 11 » "Залізниця – не місце для розваг, а зона підвищеної небезпеки"
10:42
"Залізниця – не місце для розваг, а зона підвищеної небезпеки"

"Залізниця – не місце для розваг, а зона підвищеної небезпеки"

В період карантинних заходів та дистанційного навчання в навчальних закладах, нагадуємо дітям, що залізниця – не місце для розваг, а зона підвищеної небезпеки, де навіть незначне порушення Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України може призвести до фатальних наслідків.                                                                                     

Упродовж  2 місяців 2021 року на регіональній філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» внаслідок порушення правил безпеки на залізничному транспорті сталося 11 випадків травмування громадян, з яких 6 – зі смертельними наслідками.

Усі потерпілі були травмовані рухомим складом через нехтування громадянами Правилами безпеки на залізничному транспорті під час:

• переходу залізничних колій у невстановлених місцях, порушення правил переходу через залізничні колії;

• ходіння по залізничних коліях;

• знаходження ближче 0,5 метра від краю платформи, колії при відправленні або прослідуванні поїзда.

Аналіз випадків травмування дітей свідчить про те, що більшість травм вони отримали під час спроби зробити селфі безпосередньо на чи  біля  об’єктів залізничної інфраструктури. Діти і підлітки піддають себе величезній небезпеці, коли перебувають у зонах підвищеної небезпеки, піднімаються на вагони, локомотиви, огорожі, мости та інші залізничні об’єкти.  Також причиною нещасть на коліях є порушення громадянами правил безпеки на залізничному транспорті, зокрема, перехід через колії у невстановлених місцях, ходіння по коліях чи в небезпечній близькості до них, спроби перетнути колії перед поїздом, що наближається.

Пам'ятайте!

Машиніст локомотива не може відразу зупинити поїзд і попередити наїзд. Візуально ж, особливо в сутінки, дуже складно визначити з якою швидкістю йде поїзд. Помилка в оцінці швидкості руху, як правило, коштує ЖИТТЯ!

З метою уникнення травматичних випадків на залізничних коліях, хочемо Вас попередити і нагадати, що необхідно знати і дотримуватися правил особистої безпеки при знаходженні на залізничних коліях, проїзді в пасажирських і приміських поїздах!

Залізничники попереджають, що напруга контактної мережі – 27,5 кВ. При наближенні до проводу контактної мережі ближче ніж на 2 метри може виникнути електрична дуга між тілом людини і дротом та завдати електротравму з важкими наслідками для здоров’я!

Переглядів: 197 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
Пошук
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz